Камата: Плаках, защото трябваше, имаме голямо уважение към останалите страни

OFFNews Последна промяна на 16 ноември 2019 в 14:27 1858 0

Мегазвездата на българския футбол Христо Стоичков даде откровено интервю за британския медиен гигант "Daily Mail", в което Камата разказа за случая, в който се разчувства по време на ТВ предаване.

Припомняме, че причина за това бе евроквалификацията на националите ни срещу Англия (0:6), която запали сериозен расистски скандал.

По време на мача част от публиката даде основания на рефера Иван Бебек на два пъти да спира играта, докато ситуацията бъде овладяна. Малко преди почивката камерите показаха как компактна група фенове в черно напуска стадиона и след паузата нямаше повече подобни проблеми.

"Сега съм много щастлив, защото съм в моя Маями. Тогава се почувствах много зле, много зле ми беше в онази нощ. Плаках, защото трябваше. Моята държава е добра. Това не е точно така. Играл съм на този стадион много пъти и не съм чувал това никога. Никога, никога, никога.

Този проблем не съществуваше. Това е заради някои ши***и хора. Българите са много тихи, много уважаващи. Имаме голямо уважение към останалите страни, когато гостуваме също. Това сме ние", споделя Стоичков.

Запитан за феновете, показващи нацистки поздрави, Камата каза: "Хората, които правеха това, очевидно са много глупави. Има много хора от модерното време, които са част от проблема. Този проблем не съществуваше преди.

Затова съм много ядосан. Гордея се с моята страна, горд съм, че съм играл за нея и че мога да я представям. Много се говореше за инцидентите, може би прекалено дори. Нуждаем се от конкретни действия", добави легендата.

След расисткия скандал Стоичков се извини лично по телефона на английския национал и нападател на Манчестър Сити Рахийм Стърлинг. "Имам много добри отношения с Чики (Бегиристайн, футболен директор на тима)".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови