Ювентус изнесе лекция на Барселона

OFFNews 11 април 2017 в 23:27 3182 0

Италианският колос Ювентус посочи вратата на Шампионската лига на Барселона, след като разгроми каталунците с 3:0 в първия 1/4-финал на Шампионската лига.

Домакините изиграха феноменален мач на "Ювентус Стейдиъм" и спокойно очакват реванша на 19 април на "Камп Ноу". Двубоят беше повторение на мача срещу ПСЖ в Париж, когато Барселона загуби с 0:4, но се върна с огромна доза късмет и малко съдийска помощ на реванша за обрата след 6:1.

Подобен развой едва ли е възможен срещу тим като Ювентус, а и УЕФА едва ли ще позволи втора съдийска сеч срещу съперник на Барселона.

Още в 7-ата минута домакините откриха резултата. Хуан Куадрадо получи топката на крилото, след което моментално последва подаване към Пауло Дибала, който пое топката с гръб към вратата и с великолепен изстрел прати кълбото в далечния ъгъл на Марк-Андре Тер Стеген.

Силната преса на Ювентус напълно логично доведе до втори гол в 22-ата минута. Нова колективна грешка в защитата на Барса позволи на Дибала да отбележи своя втори гол в мача.

В 55-ата минута Ювентус прави резултата класически. Голът реализира Джорджо Киелини, който се бе позиционирал добре при центриране от ъглов удар.

След този мач привържениците на Барселона със сигурност ще се надяват на ново чудо на "Камп Ноу" в реванша на 19-ти април, но трябва отсега да си знаят, че всеки ден не е Великден.

Веднага след мача героят на Юве Пауло Дибала изрази радостта си от успеха.

"Играхме страхотно, възползвахме се от всички шансове, които имахме. Това е много добър резултат. Като дете мечтаех за моменти като този. На реванша ще бъде трудно, не можем да разчитаме само на тези три гола", сподели младият талант.

Капитанът на Барселона Андрес Иниеста пък не скри разочарованието си от резултата.

"Трябваше да играем по-добре през първото полувреме, но така е в Шампионската лига. Може би заслужавахме да загубим. Ще разчитаме на реванша. Нормално е да ни отбележат от корнер, те са много силни в подобни ситуации. Общо взето нещата са така, както след мача с ПСЖ, дано да се повтори и домакинството ни", каза легендарният футболист.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови