Ювентус срещу Барса - всичко преди битката в Торино

ОFFNews 11 април 2017 в 14:57 2905 0

Колективът на Ювентус или геният на Барса? Двата гиганта на футбола се срещат в първи четвъртфинал от Шампионската лига тази вечер в Торино. Мачът започва от 21,45 ч. българско време.

Юве излиза с жажда за частично отмъщение след загубения финал с 1:3 от каталунците преди две години. Тимът на Алегри няма притеснения във вътрешното първенство, а и събра оптимален състав. Марио Манджукич се завърна в групата след контузия. 

Барселона идва в Торино, разтърсен от загубата 0:2 в Малага, която отдалечи тима от титлата. Наказан пък е Бускетс, важна фигура в схемата на гостите. Контузиите на Арда Туран и Рафиня не са от особено значение. Меси, Неймар и компания никога не трябва да бъдат отписвани, показа драмата с ПСЖ.

"Бианконерите" са безмилостни в домакинските си мачове. Отборът няма загуба в Торино от август 2015 година. В евротурнирите отборът също се представя феноменално -  21 поредни мача без поражение на свой терен. Статистиката от преките двубои обаче е за Барса - при 7 изиграни срещи испанците имат 3 победи, италианците  - две, а две са и равенствата.

В лагера на италианския шампион застрашен да пропусне реванша заради жълти картони е единствено Хуан Куадрадо. От основните фигури в Барселона за реванша висят Неймар и Ракитич.

И още един интересен факт. През 2003 г. Юве и Барса отново играха 1/4-финал в Шампионска лига.
Двете срещи завършиха 1:1, но италинаците биха на "Камп Ноу" след продължения с гол Марсело Салайета, въпреки че игра с човек по-малко на терена заради изгонване на Едгар Давидс през второто полувреме.

Тогава настоящият треньор на Барса Луис Енрике носи 120 минути капитанската лента. На вратата на Юве отново беше легендата Буфон.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови