Ювентус и Тотнъм с голов трилър, Сити сгази Базел (видео)

OFFNews 13 февруари 2018 в 23:40 5083 0

Ювентус и Тотнъм си спретнаха страхотен голов трилър в първия 1/8-финален двубой от Шампионската лига, който завърши 2:2.

Първото полувреме в Торино премина на един дъх. Двата отбора предложиха изключително зрелище, още до 9-ата минута "бианконерите" водеха с 2:0 с голове на Гонсало Игуаин (2, 9-д). После гостите взеха инициативата, Джанлуиджи Буфон на няколко пъти спря Хари Кейн, но англичанинът най-накрая успя да преодолее вратар №1 на планетата в 35-ата минута.

В 45-ата минута Юве спечели нова дузпа, но този път Игуаин нацели горната греда и пропусна да вкара хеттрик. След почивката срещата беше с една идея по-спокойна, но в 72-ата минута Кристиан Ериксен от фаул се разписа за 2:2. До края не падна нов гол и всичко ще се реши на реванша на стадион "Уембли" на 7 март.

Манчестър Сити записа разгромна победа с 4:0 над швейцарския Базел и на практика подпечата билетите си за 1/4-финалите в Шампионската лига.

Головете бяха дело на Илкай Гюндоган, който се разписа два пъти, Бернардо Силва и Серхио Агуеро. "Гражданите" вкараха три от попаденията си за 9 минути и решиха всичко в своя полза.

Базел игра открито и заслужаваше да стигне поне до почетно попадение, но нападателите пропуснаха всички положения пред вратата на Едерсон. Вторият сблъсък между двата тима също е на 7 март и ще се играе на стадион "Етихад".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови