Интересни срещи предлагат първите два 1/8-финала в Шампионската лига (видео)

OFFNews 13 февруари 2018 в 13:59 4612 0

Снимка Facebook: UEFA Champions League

Тази вечер се подновява битката в Шампионската лига и в 21:45 часа ще се играят първите два 1/8-финала в най-комерсиалния клубен турнир.

Това ще бъде едно възраждане на интригуващия футбол за феновете, тъй като ситуацията в повечето големи първенства изглежда предрешена.

Единият от двубоите тази вечер е между Базел и Манчестър Сити. "Гражданите" са тотален господар този сезон във Висшата лига и докосва титлата. Футболистите на мениджъра Пеп Гуардиола обаче са сила и в Европа, като са смятани за абсолютен фаворит в срещите с Базел. Всичко друго освен победа за Сити ще е изненада.

Все пак Базел не трябва да бъде подценяван. Швейцарците бяха в една група с друг английски гранд - Манчестър Юнайтед, който дори победиха веднъж. Трябва да се отбележи, че този сезон Базел не е доминатор в Швейцария и дори заема второ място след Йънг Бойс.

Италианският гранд Ювентус пък приема Тотнъм в Торино. Двубоят е първи между двата клуба в евротурнирите, а преди сезона те изиграха контрола на "Уембли", спечелена от англичаните с 2:0. "Старата госпожа" е в серия от 16 мача без поражение във всички турнири, като е допуснал само един гол от 30 декември насам. Двубоят с Тотнъм ще пропусне един от титулярите в защитата - Андреа Бардзали, но останалите от защитния вал начело с Джорджо Киелини са на линия.

Срещу могъщата отбранителна линия на Юве ще се изправи един от най-актуалните нападатели в момента - Хари Кейн, който се намира в страховита форма, като е отбелязал 36 гола в 37 мача във всички турнири. "Шпорите" показаха, че имат място в турнира, като спечелиха шест от последните си седем мача в надпреварата на най-богатите.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови