Юрген Клоп се усъмни: Саутхямптън свали гащите пред Арсенал

ОFFNews 12 май 2017 в 17:45 2897 0

Понякога дори страстите в Англия се доближават до нашенските. Нервите на Юрген Клоп не издържаха пред реалната опасност отборът да изпадне от топ 4.

Мениджърът на Ливърпул заяви, че Саутхямптън е направил услуга на Арсенал, с който мърсисайдци се борят за място в зона "Шампионска лига". Причината за това е различното поведение на "светците" в двубоите с мърсисайдци и "артилеристи".

Миналата неделя Саутхамптън удържа нулевото равенство на "Анфийлд". Три дни след това "светците" загубиха у дома с 0:2 от Арсенал.

"В нашия мач със Саутхямптън ние владеехме топката в 70% от времето. Те играха много, много дефанзивно срещу нас. Гледах техния мач в сряда и това беше много открит двубой. Не съм сигурен защо те направиха тази услуга на Арсенал, но тази среща бе напълно различна", сподели Клоп.

Немецът малко прекалява, защото Ливърпул изпусна 5 нарисувани точки само в последните две домакинства. Преди гафа със Саутхямптън "червените" паднаха от Кристъл Палас.

Три кръга преди края само първият Челси и вторият Тотнъм са сигурни за Шампионската лига. Ливърпул е трети със 70 точки, но и с мач повече от преследвачите. Манчестър Сити има 69, Арсенал 66, а Ман Юнайтед 65.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови