Япония и Саудитска Арабия се класираха за световното първенство по футбол

OFFNews 24 март 2022 в 13:53 2482 0

Снимка Getty Images

Япония си осигури класиране на световното първенство по футбол в Катар след победа над Австралия с 2:0 в квалификационна среща от зона Азия.

Поражението лиши австралийците от шансове за директно класиране и тимът ще играе бараж, а Саудитска Арабия си гарантира второто място в групата и също спечели промоция за Мондиал 2022.

Япония бе по-активният отбор на стадиона в Сидни и заслужено спечели с два късни гола на Каоро Митома. Първото попадение падна в 89-а минута, а второто в добавеното време на срещата.

Първите два отбора от групата се класират директно на световното първенство, а третият играе бараж. В група Б на зона Азия кръг преди края Япония е на първа позиция с 21 точки, а Саудитска Арабия е на второ място с 19. Австралия е трето място с 15 точки и ще играе допълнителен бараж срещу третия от другата група.

Япония достига финалите на световно първенство за седми пореден път, а Саудитска Арабия ще играе на Мондиал за шести път.

До момента 17 отбора са осигурили мястото си на световното първенство. Това са Германия, Дания, Франция, Белгия, Хърватия, Испания, Сърбия, Англия, Швейцария, Нидерландия, Бразилия, Аржентина, Иран, Република Корея, Япония, Саудитска Арабия, а също и Катар в качеството си на домакин.

Световното първенство в Катар ще се проведе от 21 ноември до 18 декември.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!