Голово зрелище във Висшата лига в сезона без публика

OFFNews 04 ноември 2020 в 12:17 1011 0

Знаем, че на Острова валят дъждове почти постоянно, но през тази есен валят и много голове. Стартът на сезон 20/21 във Висшата лига е същинско голово пиршество, на което обаче феновете могат да се насладят само пред телевизорите си. Отсъствието на публиката от стадионите не се отрази негативно на резултатността, както се случи в Испания, да речем. Напротив - в рамките на първите седем кръга резултатността надхвърли 3,20 гола средно на мач!

Най-запомнящите се резултати вероятно са Астън Вила-Ливърпул 7:2 и Манчестър Юнайтед-Тотнъм 1:6, но те не изчерпват списъка на головите спектакли. През септември и октомври в елита на Англия бяха регистрирани цели 13 двубоя с повече от 5 отбелязани попадения в тях! Особено зрелищен се оказа вторият кръг, в който четири срещи завършиха с 6 или повече гола.

Шампионатът на Англия изпревари дори Бундеслигата по резултатност

В последните години неизменно германското първенство предлага най-много голове на публиката. Но ето че на Албиона поне до края на октомври резултатността е по-висока. Изненадата е, че Висшата лига все пак не води по голова “реколта” в този момент, като отстъпва на Италия. Головите спектакли изкушават любителите на прогнозите да търсят в winbet не само обичайните пазари над 2,5 гола (т.е. поне три отбелязани попадения в двубоя), но и да бъдат по-смели със залози над 3,5 и дори над 4,5, като при последните коефициентът става наистина примамлив. Но в Англия 15 от първите 67 мача попаднаха именно в тази категория - говорим категорично за по-често от един на всеки пет двубоя.

Зрелището идва с Ливърпул и Евертън, Тотнъм и Челси

Шампионът на Англия загуби доста от своята непробиваемост в отбрана и то не само заради тежката контузия на Върджил ван Дайк. Но за неутралния фен шоуто е гарантирано - в първите 7 мача на Ливърпул бяха отбелязани 32 гола, повече от 4,5 на двубой! Не само катаклизмът 2:7 срещу Астън Вила играе роля за тази висока резултатност, да не забравяме, че мърсисайдци надиграха Лийдс с 4:3 и Арсенал с 3:1.

До началото на ноември резултатност над 3,5 гола на мач беше регистрирана и в двубоите на Тотнъм, Евертън и Челси, а не можем да не добавим Саутхемптън, Астън Вила и Манчестър Юнайтед. За седем кръга 75% от клубовете (15 от 20) записаха средна резултатност над стандартната от 2,5. А сред останалите пет два се намираха в зоната на изпадащите - Шефилд Юнайтед и Бърнли.

Голова суша налегна “гражданите” на Гуардиола

Колкото и изненадващо да изглежда, Манчестър Сити е един от скучните отбори в атака на старта на сезон 2020/21. Няма и спомен от доскоро всепомитащата атака на Пеп Гуардиола, въпреки че не можем да я окачествим чак като ялова. Но девет отбелязани попадения в шест мача определено са далеч от стандартите, които “гражданите” сами наложиха в последните години.

Другите отбори, при които до края на октомври преобладаваха по-ниско резултатни мачове, също не влизат в категорията на скучните - Арсенал и Уулвърхемптън. Но този шампионат в Англия, дали заради късния старт, липсата на публиката и куп други фактори, очевидно е по-различен от всеки друг.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови