Германия и Англия резервираха билетите за Мондиал 2018

OFFNews 04 септември 2017 в 23:57 1630 0

Снимка Дейли мейл

Маркъс Рашфорд се оказа герой за Англия

Германия и Англия постигнаха задължителни и безценни победи по пътя към Мондиал 2018. И двата европейски гранда още не са на теория класирани в Русия, но водят с по 5 точки два кръга преди края и само чудо може да ги свали от самолета.

Германия показа плашеща форма и разби 6:0 Норвегия на стадион "Мерцедес-Бенц Арена" в Щутгарт. Момчетата на Йоахим Льов започнаха с четири гола за половин час.

Месут Йозил даде началото, а Юлиан Дракслер удвои след удар със завъртане. Последваха две попадения на Тимо Вернер, като и в двата случая асистенции записа Томас Мюлер.

Веднага след почивката резервата Леон Горецка вкара пето попадение за световните шампиони, а в 79-ата минута Марио Гомес оформи крайния резултат.

След осмата си победа в осем мача Германия събра 24 точки на върха, но все още трябва да почака за класиране на Мондиал 2018. Причината е, че Северна Ирландия победи Чехия с 2:0 и има 19 точки.

Англия постигна изключително важна победа след обрат с 2:1 при домакинството си на Словакия насред "Уембли" в  Група F.

След този успех "Трите лъва" са лидери в класирането, след като се разправиха с прекия си конкурент за първото място. Британците имат 20 точки в актива си, а словаците са втори с пет по-малко.

Гостите откриха чрез Лоботка в 3-ата минута, но домакините обърнаха с голове на Дайър и Рашфорд в 37-ата и 59-ата минути.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!