В Русия се заемат с пияните фенове по време на Мондиал 2018

OFFNews 01 август 2017 в 21:01 3295 0

Специално внимание на пияните фенове ще обърнат в Русия по време на световното по футбол догодина, на което страната е домакин.

Нови изтрезвителни отделения ще бъдат открити в някои болници в градовете, които ще приемат мачове от Мондиал 2018 в Русия, обяви главният нарколог в Министерството на здравеопазването на Руската федерация Евгений Брюн.

По време на завършилия турнир за Купата на конфедерациите над 600 души са били настанени в изтрезвители, но са възникнали юридически проблеми, тъй като много от чуждестранните граждани са протестирали на какво основание ги задържат за определено време.

В момента този проблем се изчиства законодателно и за световното едва ли ще има протести.

Мондиал 2018 ще се проведе от 14 юни до 15 юли 2018 година. Домакини на мачовете ще бъдат градовете  Москва, Калининград, Санкт Петербург, Волгоград, Казан, Нижний Новгород, Самара, Саранск, Ростов на Дон, Сочи и Екатеринбург.

Вицепремиерът на Русия и председател на организационния комитет на Мондиал 2018 Виталий Мутку подкрепи горещо идеята на Брюн.

"Няма нищо смешно. Човек има нужда от достойни условия, за да изтрезнее. Всеки може да попрекали с пиенето, а ние ще осигурим помещения за почивка", коментира Мутко.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!