Ганайците пристигнаха в Катар без екипи, забравили ги

OFFNews 19 ноември 2022 в 17:59 3552 1

Гана

Снимка Getty Images

Ганайските фенове чакат с нетърпение Мондиала

Световното първенство в Катар все още не е започнало, но вече не липсват куриозни случи. Оказа се, че футболистите на Гана са пристигнали в близкоизточната държава без екипировката си.

Забавното в случая е, че това не е за първи път в историята на "черните звезди" на големи финали. Местният журналист Франк Даркуа написа, че администраторът на отбора просто е забравил да организира качването на екипировката в самолета и тя е останала в Гана.

Сега официалните лица от местната федерация се опитват да организират спешно бързото й доставяне, защото първият мач на отбора наближава. Той е на 24 ноември срещу Португалия.

Иначе първият случай със забравени екипи на ганайците е от олимпийските игри през 2004 година. Тогава драмата е пълна след поредица от забравяния и ганайците получават с връзки тренировъчни фланелки, но без имена и номера. Липсват и шорти.

Главата на делегацията заминава за Атина да търси шорти и магазин, в който да поставят имена и номера, но той се оказал затворен. Той преспал в хотел и с отварянето му бързо купил всичко необходимо, поставили номера и се върнал два часа преди мача във Волос. Така Гана успява да излезе в чисто жълта форма, а за следващите си мачове вече играчите имали официалните си фланелки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22547

1

dolivo

20.11 2022 в 12:53

Хехе, хитри, някой шейх ще ги облече сега милосърдно

А стотиците работници-роби загинали за построяването на "чудесните" стадиони и съоръжения?