Футболни звезди даряват за търсенето на Сала

OFFNews 26 януари 2019 в 19:26 1347 0

Куп футболни звезди дариха сериозни средства за продължаването на търсенето на безследно изчезналия аржентински футболист Емилиано Сала.

Нападателят е в неизвестност, след като малък самолет с него и пилота на борда се изгуби от радарите по време на полет от Нант до Кардиф, където трябваше да се присъедини към местния клуб от Премиър лийг, след като беше привлечен за 17 милиона евро.

След три дни търсене властите на остров Гърнзи обявиха, че спират издирването. Роднините на футболиста не са съгласни с това, а световната футболна общественост също се възмути, тъй като все още няма открити никакви следи от самолета и пасажерите му.

Сестрата на Сала организира кампания за набиране на средства, която за ден събра над 200 000 евро - над половината от необходимото.

Сред дарителите се забелязват имената на играчи като Адриен Рабио, Димитри Пайе, Илкай Гюндоган, Корентен Толисо, Жофри Конгдобия, Беноа Костил, Лео Дюбуа, Демарай Грей, Фабио, Клеман Грение, Норди Мукиеле, Лоран Косиелни и други.

Звездата на Барселона Лионел Меси пък се включи с призив за продължаване на търсенето с послание в социалните мрежи.
Сала стана най-скъпият трансфер в историята на Кардиф. Въпреки инцидента с играча, уелският клуб трябва да изплати трансферната сума на Нант.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови