Фернандо Риксен си отиде след дълга битка с неизлечима болест

OFFNews 18 септември 2019 в 16:10 2395 0

Бившият национал на Холандия и дългогодишен играч на шотландския Глазгоу Рейнджърс Фернандо Риксен е починал на 43-годишна възраст. В последните шест години той страдаше от амиотрофична латерална склероза, известна като болестта на Лу Гериг по името на американски бейзболист, също починал от нея. Новината за кончината му бе разпространена първо от шотландския клуб, където Риксен изкара най-силните си години.

“С дълбоко прискърбие обявяваме, че Фернандо Риксен почина тази сутрин след дълга битка с неврологично заболяване. Мислите ни са със съпругата му Вероника, дъщеря му Изабела и всичките му приятели и близки”, пишат от шотландския клуб.
Риксен призна, че има неизлечимата болест на 30 октомври 2013 г. в тв интервю.

Постепенно състоянието му се влоши дотолкова, че той не можеше да говори и общуваше единствено с помощта на компютър, който управляваше с очи.

Починал е в пансион към болница в Шотландия, където до последно с него е била съпругата му Вероника.

"Почивай в мир, приятелю. Ти беше истински боец на терена и извън него. Мислите ми са с твоето семейство и приятели ", написа в туитър бившият български национал Стилиян Петров, беше болен от левкемия, но се излекува.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!