Феновете на Спартак Москва са царе на провокациите

Лидерът на хулиганите Максим Тук си тръгна окървавен от "Лаута"

OFFNEWS 27 ноември 2017 в 09:33 8343 0

Феновете на руския Спартак Москва, които подпалиха войната на "Лаута" в края на първото полувреме на мача между Локомотив Пловдив и софийския ЦСКА, минават за едни от най-свирепите в Русия.

Хулиганите от групировката "Туки", чието знаме беше опънато на стадиона в Пловдив, често участват в уговорени боеве с други агитки, в които обикновено се включват по 20-30 души. В Пловдив не бяха толкова многобройни, а и бяха изненадани от яростната атака, дошла от ултрасите на ЦСКА.

Камерите показаха как популярният червен фен Иван Велчев - Кюстендилеца нанася няколко удара на руснака Максим Тук, който е лидер на влиятелната фракция "Банда Тука" известна и като "Туки".

Максим има телевизионен канал в интернет посветен на ултрас културата – ТВ „Околофутбола“. Новината за участието на Тук в баталните сцени на Лаута бе разпространена и от руския сайт „Фанат1к.ру“.

Руските хулигани станаха пословични в последно време и се използват и като политически инструмент. Те се опитаха да провалят европейското в Полша и Украйна през 2012 година.

Миналото лято във Франция пък успяха да потопят в терор Марсилия. В Англия имат сериозни притеснения за сигурността на феновете по време на световното догодина, макар от Русия официално да отричат да има проблем с хулиганите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови