Феновете на Ботев отговориха на Самуилов

OFFNews 30 ноември 2019 в 16:48 1838 0

Феновете на Ботев отговориха на изявлението на собственика на клуба Георги Самуилов отпреди няколко дни. Привържениците твърдят, че задълженията на “жълто-черните” нарастват вместо да се покриват и призоваха да не се прехвърля по един наивен начин вината “от болната глава на здравата”.

ДО
Г-Н ГЕОРГИ САМУИЛОВ
СОБСТВЕНИК НА ЕФ ЕС МЕНИДЖМЪТ ЕООД


УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН САМУИЛОВ,

В отговор на Вашето “изявление към ботевистите”, с пълното съзнание за отговорността, която носим, заявяваме следното:

С Договор от 30.08.2018 год., Еф Ес мениджмънт ЕООД с регистриран капитал от 2 лв. придоби 60% от капитала на ПФК Ботев АД при условия: да развива и финансира ПФК Ботев АД; да изгради стадион “Христо Ботев“, съгласно одобрения от Община Пловдив инвестиционен проект, да разработи стратегия и план за развитие на ПФК Ботев АД.

Петнадесет месеца по-късно не е започнало изпълнението на тези ангажименти. Състоянието на клуба е по-лошо от това, в което го поехте.

Задълженията нарастват, вместо да се покрият; освобождават се масово футболистите, както и треньорите, които бяха доведени през лятото, лицензирането за следващата спортно-състезателна година е проблемно; школата е в регрес; годината ще е отрицателна, а не нулева, и т. н. Решаването на най-големия проблем на клуба – строежа на стадион “Христо Ботев“, отлагате до развалянето на концесията.

Заявяваме Ви, че намерението за скрита приватизация на стадиона е категорично недопустимо. По тези причини, опитът Ви, чрез обръщението да се прехвърли вината от болната глава на здравата е твърде наивен. Като сериозен бизнесмен Ви призоваваме да изпълнявате ангажиментите си по горепосочения договор.

С уважение,

СДРУЖЕНИЕ ПФК БОТЕВ
КЛУБ НА ПРИВЪРЖЕНИЦИТЕ НА БОТЕВ ПЛОВДИВ
ОБЕДИНЕНИ ФРАКЦИИ BULTRAS

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови