Феновете на Барса искат оставката на президента Бартомеу (видео)

OFFNews 10 септември 2017 в 15:49 1384 0

Разгромът над Еспаньол с 5:0 на "Камп Ноу" снощи не удовлетвори достатъчно феновете на Барселна. Голяма част от запалянковците на каталунците призоваха за оставката на президента на клуба Джосеп Мария Бартомеу.

Веднага след последния гол в двубоя привържениците започнаха да скандират срещу боса. Те са разочаровани от работата на Бартомеу, като гневът ескалира това лято в резултат на напускането на Неймар и неуспеха с привличането на Филипе Коутиньо и Анхел Ди Мария.

Както е известно, в момента тече кампания по евентуалното сваляне на началника от поста му и насрочването на нови избори за президент.

За да се стигне евентуално до процедурата, до 19 септември трябва да бъдат събрани подписите на 16 570 от членовете на клуба.

След това вече ще се премине към следващия етап, включващ вот на недоверие от страна на поне 2/3 от всичките 152 000 членове с право на глас.

Бартомеу е начело на Барса от 2014 г. насам, когато зае мястото на Сандро Росел. Според медиите в момента и Лионел Меси, и Андрес Иниеста са срещу шефа и по тази причина все още не са подписали нови контракти.

Отделно пък Неймар го нарече "посмешище, което дърпа клуба надолу". Преди срещата с Еспаньол вчера пред стадиона се събираха подписи от феновете срещу Бартомеу.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!