Едгар Давидс спечели дело срещу създателите на League of Legends

OFFNews 15 август 2017 в 17:39 7088 0

Снимка Facebook

Легендарният холандски футболист Едгар Давидс спечели дело срещу американската компания Riot Games за това, че образът му е използван неправомерно в хитовата игра League of Legends.

Съдът видя очевидната прилика на Давидс с визията на героя Striker Lucian, чиято комбинация от прическа и очила определено напомня на бившия халф на Ювентус.

Скинът е направен малко преди Световното първенство по футбол през 2014 г. Студиото пледираше, че феновете не могат да се объркат и ще видят в изображението най-напред гейм герой, а не футболист, но съдът е на друго мнение.

Сега Riot Games имат неприятната задача да разкрият колко пари са изкарани от това и да платят компенсация на футболната легенда.

Искът на бившия холандски национал разгневи някои геймъри, защото Давидс всъщност знае за скина още от 2014 г. и дори вече веднъж благодари на Riot Games в Twitter за това, че са го пресъздали в играта.

Едгар Стевен Давидс e бивш холандски национал от суринамски произход. Играл е за Аякс, Милан, Ювентус, Барселона, Интер и Тотнъм Хотспър.

Футболистът страда от глаукома, което изисква да носи защитни очила по време на мач. Неговата прическа и предпазни очила го правят един от най-разпознаваните футболисти от неговото поколение. Играта му в Ювентус му носи прякора "Питбула".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови