Днес на световното: Стартират последните мачове в груповата фаза

OFFNews 29 ноември 2022 в 09:20 2857 0

Мондиал 2022

Снимка Getty Images

Днес ще станат ясни още 4 от 1/8-финалистите

Днес на световното първенство по футбол в Катар стартират последните мачове от груповата фаза в групи А и В. Ще станат ясни още четири от 1/8-финалистите на шампионата в Катар. До този момент мястото си в елиминациите са си осигурили три отбора. Това са световният шампион Франция, фаворитът за титлата Бразилия и Португалия.

Безспорно най-голям интерес предизвикват битките в група В, където от 21,00 часа са срещите Уелс - Англия и Иран САЩ. „Трите лъва“ са лидер в групата и при успех ще си гарантират първото място, а дори равенството ще има осигури участие на елиминациите.

„Драконите“ пък имат само една точка до момента и за да продължат на 1/8-финалите трябва да победят Англия и да се надяват на реми в срещата между Иран и САЩ. Ако в този сблъсък обаче има победител, то тогава Уелс ще има нужда от успех с разлика от четири или повече гола, за да изместят британския си съперник.

От 17,00 часа са битките от група А. Лидерът Нидерландия играе с домакина Катар, който вече отпадна, а Еквадор и Сенегал се изправят в другия мач. Нидерландците са лидери в групата, като имат 4 точки и голова разлика 3:1. Еквадор е също с 4 точки и идентични вкарани и допуснати попадения.

Това означава, че днес „лалетата“ ще трябва да спечелят мача си, ако искат да завършат на първото място в групата и да се паднат с по-лесен съперник на осминафиналите.

Ако еквадорците също победят, то успехът на състава на Луис ван Гаал ще трябва да е по-убедителен в голово отношение. Сенегалците също имат своите шансове, които минават през победа над Еквадор.

29.11

Еквадор - Сенегал 17:00 DIEMA
Нидерландия - Катар 17:00 БНТ 1 и БНТ 3
Уелс - Англия 21:00 БНТ 1 и БНТ 3
Иран - САЩ 21:00 DIEMA

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!