Днес на световното: Левандовски срещу Меси

OFFNews 30 ноември 2022 в 10:11 1107 0

Мондиал 2022

Снимка Getty Images

Един от фаворитите ще отпадне днес

Днес ще се изиграят нови четири мача от последния кръг на груповата фаза на световното първенство по футбол в Катар. Ще станем свидетели на битките в групи С и D. От 17,00 часа са мачовете Австралия - Дания и Тунис - Франция.

"Петлите", действащ световен шампион, си осигуриха класирането за следващата фаза и днес излизат в ролята на арбитър. По-интересен ще бъде двубоят между Австралия и Дания. "Кенгурата" имат шанс да продължат напред при успех. Същото се отнася и за датчаните.

Датчаните са прескачали групата си на световни първенства в 4 от общо 5 участия на Мондиали, което им дава повод за оптимизъм. Безспорно най-интересният мач е между Полша и Аржентина, който противопоставя големите звезди Роберт Левандовски и Лионел Меси.

Поляците са на първо място в групата с една точка преднина пред “гаучосите”, което означава, че и равенство ги устройва за класиране напред. Тимът на Лионел Скалони е в малко по-сложна ситуация и има нужда от победа. В другия мач се изправят Мексико и Саудитска Арабия, които също си правят своите сметки.

30.11

Австралия - Дания 17:00 БНТ 1 и БНТ 3
Тунис - Франция 17:00 DIEMA
Полша - Аржентина 21:00 NOVA
Саудитска Арабия - Мексико 21:00 БНТ 1 и БНТ 3

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови