Чиликов нападна шеф в Левски на раздяла

OFFNews 09 юни 2017 в 12:20 2345 0

Георги Чиликов вече не е главен скаут на Левски. Бившият голмайстор се е разбрал със собственика на клуба Спас Русев и раздялата между двете страни е само формалност.

"В Левски имаше игра на криеница и ниско равнище на отношенията. Не исках разногласия и излишна негативна енергия, затова предпочетох да се отдръпна", каза той в интервю пред БТВ.

"Причина за решението ми е липсата на комуникация и екипност. Трябваше да си тръгна още на 5 януари – бившият спортен директор (б.р. – Станислав Ангелов) поддържаше линия на некоректност и неефективност в работата.

Не присъствах на някои селекционни срещи. Тази линия бе продължена и от настоящото спортно-техническо ръководство. Не приемам начина на работа в скаутирането на Левски и прецених, че съм излишен

Благодаря на Станимир Стоилов, който лобира за мен. Направихме достатъчно пътувания, начертахме някакъв план. Предоставих доста доклади с футболисти, които харесах и за които смятах, че могат да помогнат. Дали някой от тях ще бъде привлечен – няма смисъл да коментирам.

Не съм обиден на Боримиров и Митов - казал съм им всичко, говорим си. Винаги съм искал да помогна максимално. Колко съм успял - това е друга тема. Пожелавам успех на отбора. Все пак децата ми играят в Левски, всеки ден съм на "Герена" - искам или не.

Новите играчи са със спорни качества. Дори и Яблонски не е това, което гледах на записа. Загубил е от ритъма си и игра колебливо. Вкара един-два гола, но не това е неговата работа.

Сукуна има някакви качества, но Левски му идва високо. Що се отнася до Огнянов – идеята ни бе да помогне за половин или една година, а после да търсим по-млад и перспективен състезател", сподели Чиликов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови