Челси се класира за 1/8-финалите в Шампионската лига

OFFNews 25 октомври 2022 в 23:26 856 0

Челси

Снимка Getty Images

Челси

Красив гол на Кай Хавертц спечели победа на Челси с 2:1 срещу Залцбург и англичаните си осигуриха участие на осминафиналите в Шампионската лига по футбол. "Сините" са с десет точки в група "Е" и водят с четири пред австрийците.

Челси надигра тотално съперника си през първото полувреме и поведе в 23-та минута с попадение на Матео Ковачич, но "сините" направиха и много пропуски. Те си платиха с попадение на Джуниър Адаму в началото на втората част, но Хавертц възстанови преднината им в 64-та минута. Германският национал бе точен с прецизен удар до лявата греда за крайното 2:1.

Залцбург опита да стигне до изравняване в края на мача, но Кепа Арисабалага спаси трите точки за гостите.

Севиля пък съхрани шансовете си да играе на осминафинали, след като победи с категоричното 3:0 като домакин Копенхаген. Испанците са трети в група "G", но изостават с две точки от отбора на Борусия Дортмунд, който днес играе с Манчестър Сити.

Копенхаген, който още няма гол в Шампионската лига, пропиля две положения през първата част и удари греда в 49-та минута след воле на Виктор Клаесон. Испанците пък отговориха с три гола. Те взеха преднината чрез Юсеф Ен Несири в 61-та минута, когато мароканецът се възползва от асистенция на Папу Гомес. Иско и Гонсало Монтиел пък оформиха крайния резултат в последните минути на двубоя.

Копенхаген е последен в групата с две точки и три по-малко от Севиля.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!