Челси отказа Арсенал от борбата за титлата

OFFNews 04 февруари 2017 в 18:48 3299 0

Лидерът в Премиър лийг Челси разгроми Арсенал на "Стамфорд Бридж" с 3:1 в лондонското дерби от програмата на 24-ия кръг и на практика отказа "артилеристите" от борбата за титлата.

Воденият от бившия селекционер на Италия Антонио Конте тим в същото време направи много голяма крачка към трофея.

Сините установиха доминация още от началото на мача. Маркос Алонсо (13) откри резултата с попадение, при отбелязването на което удари с лакът в главата Ектор Белерин, който впоследствие трябваше да напусне терена.

Еден Азар (53) и Сеск Фабрегас (85) осигуриха трите точки на Челси с хубави голове през втората част. В добавеното време французинът Оливие Жиру вкара почетното попадение за отбора на Арсенал.

Така Челси събра 59 точки на върха, докато Арсенал остава на 12 точки зад днешния си съперник на третата позиция.

Друг от преследвачите на Челси - Ливърпул, записа поредна загуба от началото на годината, като отстъпи с 0:2 като гост на Хъл Сити. Алфред Н'Диайе (44) и Умар Ниасе (84) донесоха важните в борбата за оцеляване три точки на домакините. Мърсисайдци, които отправиха 22 удара към вратата на Якупович и изпълниха 15 корнера, записаха четвърта загуба в пет мача от началото на годината.

Вторият в класирането Тотнъм пък запази дистанцията от 9 точки от лидера Челси, след като надделя с 1:0 над Мидълзбро на "Уайт Харт Лейн". Хари Кейн бе точен от дузпа в 58-ата минута и с това върна "шпорите" към победите след две поредни равенства в шампионата.


Останалите резултати от кръга:

Евертън - Борнемут 6:3, Саутхамптън - Уест Хам 1:3, Уотфорд - Бърнли 2:1, Уест Бромич - Стоук Сити 1:0.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови