Челси остана на 7 точки пред Тотнъм

OFFNews 08 април 2017 в 21:20 1840 0

Челси спечели с 3:1 гостуването си на Борнемут в мач от 32-ия кръг на английската Висша лига. Възпитаниците на мениджъра Антонио Конте успяха да си върнат преднината от 7 точки пред преследвача Тотнъм.

През първото полувреме в разстояние само от 3 минути автогол на Адам Смит и Еден Азар направиха резултата 2:0 за "сините" от Лондон в 17 и 20-а минута.

Борнемут все пак успя да отбележи. Джошуа Кинг бе изведен добре от Беник Афобе и приключи бързата атака с попадение за 1:2 в 42-ата минута на мача.

През втората част Маркос Алонсо донесе спокойствие на Челси в 68-ата минута, след като изпълни по перфектен начин пряк свободен удар, вкарвайки трети гол за лондончани.

В другите мачове от днес Тотнъм разби с 4:0 Уотфорд с което постигна шеста поредна победа в първенството и вече има 68 точки. Манчестър Сити надигра с 3:1 Хъл Сити на "Етихад Стейдиъм". "Гражданите" остават четвърти в класирането с 61 точки, докато "тигрите" от Хъл се намират на 17-ата позиция с 30 точки.

Ливърпул обърна с 2:1 Стоук Сити, като ключова роля за успеха имаше бразилското дуо на "червените" Филипе Коутиньо и Роберто Фирмино, които вкараха двата гола за гостите през второто полувреме. .

Уест Хям записа първия си триумф във Висшата лига от два месеца насам, след като надви Суонси с 1:0 у дома и с 36 точки се отдалечи на 8 от зоната на изпадащите.

Саутхямптън победи с 1:0 гостуването си на Уест Бромич и утвърди мястото си в първите 10 на Премиър лийг. Мидълзбро не успя да се наложи над Бърнли и завърши 0:0, което оставя на предпоследното 19-о място с актив от 24 точки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови