Челси и Ливърпул не се победиха в зрелищен мач

OFFNews 02 януари 2022 в 20:33 3813 0

Снимка BTA/AP

Трево Чалоба от Челси в схватка със Садио Мане от Ливърпул.

Отборите на Челси и Ливърпул завършиха 2:2 в зрелищен мач от 21-вия кръг на Висшата лига на Англия, който се игра на "Стамфорд Бридж".

Всички голове в мача паднаха преди почивката, а домакините наваксаха изоставане от два гола.

Равенството между двата гранда обаче е изцяло в полза на лидера в класирането Манчестър Сити, който със своите 53 точки води с 10 пред втория Челси и с 11 пред третия Ливърпул, като "червените" са и с мач по-малко.

Ливърпул откри резултата в още в деветата минута, когато Садио Мане се възползва от много груба грешка на защитника на Челси Тревър Чалоба и останал очи в очи с Едуар Менди го преодоля за 0:1.

Гостите удвоиха аванса си в 26-ата минута, когато Трент Алекзандър-Арнолд изведе в коридор Мохамед Салах и той от малък ъгъл бе точен.

Челси обаче успя да надигне глава в самия край на полувремето. В 42-рата минута Матео Ковачич намали с много красиво изпълнение, а в добавеното време Кришчън Пулишич изравни.

Домакините можеха да вкарат и още един гол в следващата атака, но ударът на Мейсън Маунт премина край вратата.

Второто полувреме започна с по-активна игра на Ливърпул и на няколко пъти Менди трябваше да отразява голови удари на Мане и Салах.

В 62-рата минута колегата му на вратата на Ливърпул Куивин Келъхър също показа класа, отразявайки удар на Пулишич от непосредствена близост.

До края двата отбора търсеха победата, но не намериха път към гола.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови