Боби Михайлов откри семинара на ФИФА в Бояна

OFFNews 27 ноември 2018 в 12:21 1330 0

Снимка БФС

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов даде официален старт на семинара FIFA Forward 2.0, провеждащ се в Националната футболна база в "Бояна" в столицата. Уъркшопът на Централата включва лекции от страна на водещи експерти на ФИФА, а сред участниците са представители на 17 национални футболни федерации.

"Изпитвам огромна гордост от факта, че за домакин на това събитие бе избрана България и по-конкретно тази база, построена с подкрепата и на световната футболна централа. Този семинар е поредното доказателство за отношението на ФИФА към развитието на всяка конкретна федерация и към прогреса на играта като цяло.

Лично аз, от позицията си на член на Комисията за развитие на футбола към ФИФА, съм убеден, че това събитие ще бъде изключително ползотворно за всички участници", заяви Михайлов, който получи възпоменателен флаг от директора на ФИФА за Европа Бьорн Васало.

"Надявам се все повече държави да последват примера на България и да използват подкрепата на международните федерации за реализацията на мащабни проекти като тази прекрасна база в Бояна", каза на свой ред Васало.

По време на уъркшопа експертите на ФИФА ще запознаят представителите на националните федерации с нововъведенията в начините на финансиране, практиките и регулациите на програмата FIFA Forward.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови