Бивш съотборник и приятел на Бербатов окачи бутонките

OFFNews 28 ноември 2018 в 16:06 1932 0

Бившият нападател на Тотнъм и националният отбор на Ирландия Роби Кийн, официално прекрати кариерата си. Той е автор на 325 гола в 737 мача с екипите на Уулвърхемптън, Ковънтри, Интер, Лийдс, Ливърпул, Селтик, Уест Хям, ЛА Галакси, Астън Вила и Атлетико Калкута.

Бившият капитан на Ирландия е и рекордьор по мачове и голове за страната си, записвайки 146 мача и 68 гола до отказването си през 2016 година. Кийн играе за кратко и във Вила, където бе съотборник със Стилян Петров.

"На 15 години тръгнах от Кръмлин Юнайтед и стигнах до Милано, Лондон и Лос Анджелис. Никога не бих си представил, че кариерата ми ще се развие по този начин. Надмина и всичките мечти, които имах като дете, растейки в родния ми град Дъблин." споделя Кийн. "Всичко, от което имах нужда бе един шанс. Искам специално да благодаря на ръководството на Уулвърхямптън, което повярва в мен и ми даде този шанс.

Винаги съм искал да се тествам и да се стремя да съм най-добрият, затова и приех предизвикателствата да премина първо в Ковънтри, после в Интер и Лийдс, и след това най-успешният ми период като състезател - Тотнъм Хотспър. Имах честта да съм техен капитан в 238 мача и винаги ще имат специално място в сърцето ми.

Имаше и кратки престои, като тези в Селтик и Ливърпул - два наистина исторически глобални отбора. След това бях за кратко в Уест Хям, преди да прекарам 5 наистина невероятни години на и извън терена със Лос Анджелис Галакси. 

Кариерата ми приключва след няколко впечатляващи месеца в Атлетико Калкута, където за първи път бях и наставник. Да играя за страната си и да бъда капитан бе най-хубаво от всичко. През всичките 18 години се наслаждавах на всеки един момент. Както много пъти съм казвал - това е нещо, което не може да се опише с думи. Надявам се феновете да са се гордяли с мен, докато носех зелената фанелка и капитанската лента", каза Кийн.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови