Бивш голаджия на ЦСКА е сериозно застрашен от коронавируса

OFFNews 01 февруари 2020 в 11:29 2482 0

Бившият нападател на ЦСКА Фернандо Каранга бе обявен за един от бразилците, които са най-уязвими към ширещия се с най-многолюдната азиатска страна коронавирус, който вече създава паника в целия свят, пише "Меридиан Мач".

Известно е, че футболистът в момента е футболист на китайския Хенан Джануе. В Бразилия съобщават, че Каранга не е особено популярно име в страната. 

Причина за това е, че нападателят е играл в сравнително по-скромни отбори, а в последните години кариерата му се развива основно в чужбина.

Разпространяващият се коронавирус не спира да засяга и други спортове, които изпитват трудности. Европейската атлетика илезе с официално съобщение във връзка с излязлото в сряда вечерта решение за отлагане на Световното първенство в зала в Нанджин от март 2020 за март 2021 година.

Континенталният форум под покрив в Торун през следващата година трябва да се проведе от 5 до 7 март, като решението за още едно голямо състезание през март догодина може сериозно да обърка атлетическия календар през зимата на 2021 година.

Все пак вчера пристигнаха добри новини от Токио. Организаторите на Олимпийските игри в японската столица тази година отрекоха слуховете, че провеждането на спортния форум е под въпрос заради разпространението на коронавируса.

"Никога не сме обсъждали вариант за отмяна на олимпиадата. Организационният комитет продължава съвместната си работа с Международния олимпийски комитет и други международни организации и ще обсъдим всички извънредни мерки, които евентуално ще бъдат необходими", се казва в изявление на организационния комитет на Токио 2020.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови