Бивш ас на Литекс вещае добро бъдеще на Десподов на Острова

OFFNEWS 07 януари 2019 в 09:21 1235 0

Бившият национал Светослав Тодоров, който е един от родните футболисти, играли с успех в Англия, коментира все по-засилващите се слухове за бъдещето на Кирил Десподов. Името на младия щурмовак на ЦСКА-София, който спечели анкетата за Футболист на годината, се спряга все по-усилено за трансфер на Острова, а вчера излезе информация, че три клуба го желаят в редиците си. Това са елитният Кардиф, Астън Вила и Мидълзбро, а цената, която в ЦСКА-София са поставили е 5,6 милиона евро.

“Десподов е много добър и интензивен футболист, който притежава динамика. Ако премине в Англия, ще му бъде трудно да се адаптира директно. Просто първенството е много различно. Необходим е известен период, за да свикнеш. Но аз съм сигурен, че ако заиграе на Острова, ще се справи, защото е перде”, казва Тоди пред “Тема Спорт”. Самият той премина през 2001 година от Литекс в Уест Хам, а най-големите си успехи постигна с екипа на Портсмут.

“И на мен ми беше трудно в началото, трябваше да минат немалко мачове, но се наложих с времето. Дано трансферът на Десподов в Англия стане факт. Това ще е добре за футболиста, както и за отбора. Клубът се нуждае възвръщаемост на инвестираните средства. Освен това такъв трансфер ще му донесе и повече авторитет”, завършва Тодоров, който в момента живее на Острова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови