Кирил Десподов е футболист на годината

OFFNews 06 януари 2019 в 21:03 2733 0

Кирил Десподов е "Футболист на годината" на България за 2018. Нападателят събра 159 точки от гласовете на спортните журналисти в традиционната анкета и остави след себе си Георги Петков (151 точки) и Тодор Неделев (149 точки).

На церемонията в Централния военен клуб присъстваха президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов, вицепрезидентите на футболната централа Михаил Касабов и Атанас Фурнаджиев, както и министърът на спорта Красен Кралев.

"Георги Петков и Тодор Неделев се представиха на много високо ниво и заслужаваха тази награда. Без добри съотборниците такива награди не се печелят.

Бих заменил тази награда за шампионска титла с ЦСКА или за класиране на европейско първенство с националния отбор. Благодаря на моето семейство, на моята приятелка и на феновете", каза Десподов.

Най-добър вратар през изминалата година е ветеранът Георги Петков, а най-добър защитник е Николай Бодуров. Номер 1 при халфовете е Тодор Неделев, докато лидер при нападателите е Мартин Камбуров.

Призът за треньор на годината беше спечелен от националния селекционер Петър Хубчев, докато най-добър чужденец в Първа лига е румънският национал Клаудиу Кешерю.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Подкастът на OFFNews