"Бистришките тигри" оцеляха в Първа лига

OFFNews 30 май 2019 в 22:16 2813 0

Свързваният с името на премиера Бойко Борисов отбор на Витоша Бистрица запази мястото си в Първа лига. "Тигрите" ще мерят сили в елита и през следващия сезон, след като победиха с 3:0 третия във Втора лига Монтана в баража за оставане/изкачване.

Първите 45 минути не предложиха особена интрига, а развръзката настъпи след почивката. Григор Долапчиев (52) изведе Витоша напред в резултата, а опитният Емил Гъргоров (90, 90+2) направи резултата класически.

Това беше трети спечелен бараж на Витоша, който и през миналата година трябваше да играе в директен мач за оцеляването си срещу Локомотив (София), а преди това спечели и бараж за влизане в елита.

Така съставът на Първа лига за новия сезон вече е окомплектован. Вчера Арда (Кърджали) драматично се наложи с 1:0 над Септември (София) и за първи път в историята си ще играе в елитната дивизия.

Отборът на ветераните на Витоша Бистрица, в чийто редици играе Бойко Борисов, имаше повече поводи за радост, тъй като в средата на май постигна четвърта поредна титла. Във финала Витоша победи с 3:1 Лудогорец, а Борисов изведе "тигрите" като капитан, но не успя да се разпише.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови