Берое свали Левски от третото място, Камбуров с гол №200 в елита

OFFNews 06 април 2018 в 21:13 3888 0

Отборът на Берое свали Левски от третото място във временното класиране в Първа лига, след като победи Верея с 3:0 в дербито на Стара Загора.

Двубоят ще се запомни и с историческото постижение на нападателя на беройци Мартин Камбуров, който отбеляза две попадения и достигна кота 200 в родния елит. Така той стана едва вторият футболист с подобно постижение след легендарния голмайстор на ЦСКА от близкото минало Петър Жеков.

Берое излезе като фаворит в двубоя и очакванията се оправдаха. Камбуров откри, след като беше точен от фаул в 18-ата минута. Борислав Цонев удвои в 42-ата минута. Историческият момент за Камбуров настъпи в 86-ата минута, когато нападателят завърши прекрасна атака за Берое.

Той получи топката в половината на съперника, изведе Желев зад гърба на отбраната, който центрира към него и за Камбуров не бе проблем да прати топката в мрежата за третия гол за "зелените", преди да бъде заменен, за да обере овациите на публиката на "Трейс Арена".

С успеха Берое вече заема трето място в класирането, след като събра актив от 51 точки и изпревари Левски с точка аванс, който днес загуби при гостуването си на Ботев.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!