Барселона ще моли за пощада Байерн Мюнхен

Василен Петров 14 октомври 2022 в 12:35 1038 0

Барселона

Снимка GettyImages

"Каталунците" са на път да отпаднат в груповата фаза на "турнира на богатите" за втора поредна кампания.

Барселона е притиснат до стената. Каталунският колос рискува да не участва в елиминационната фаза в Шампионската лига за втора последователна година. Тимът на Шави Ернандес на два пъти не се поздрави с успеха срещу Интер, допускайки поражение с 0:1 в Милано и завършвайки наравно 3:3 на стадион "Камп Ноу". 

Следователно съдбата на "каталунците" вече не зависи изцяло от тях. 

Ако машината за попадения Роберт Левандовски не беше реализирал изравнителен гол в добавеното време на втория мач, "блаугранас" щеше официално да се е сбогувал с "турнира на богатите". Сега за Барселона предстои да се срещне с немския гранд Байерн Мюнхен.

В Германия останаха меко казано шокирани от тезите на каталунския вестник "Спорт", че "баварците" ще позволят на Интер да спечели последната среща, за да им отмъстят за трансфера на Левандовски през лятото. 

До там обаче може въобще да не се стигне, тъй като Шави и момчетата му изглеждат обречени и от гледна точка на статистическите показатели. Байерн се намира във върховна серия от 32 срещи без допусната загуба в груповата фаза на Шампионска лига, а в мача с Виктория Пилзен регистрира 11-и пореден успех в групите на напдреварата. Освен това "баварците" триумфираха в 6 от последните 7 сблъсъка между двата гиганта. Дори Барселона да съумее да наруши статуквото, наложено през последните няколко сезона, ще трябва да се моли за провал на "нерадзурите" срещу чешкия състав. 

Цялата ситуация се очертава като същински кошмар за отбора, на фона на финансовото състояние, в което се намира към днешна дата. Неуспешното класиране в следващата фаза на турнира ще коства почти 22 милиона евро, а отделно са заложени и приходи от следващи фази на надпреварата, които са под сериозен въпрос. Телевизионните права и домакинските приходи във втория по сила европейски клубен турнир пък са далеч по-скромни. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови