Барса безгрешна и срещу Атлетик Билбао (видео)

OFFNews 18 март 2018 в 19:11 4695 0

Барселона продължи с безгрешното си представяне и победи Атлетик Билбао с 2:0 в двубой от 29-ия кръг на испанската Ла Лига, игран на стадион "Камп Ноу".

Успехът за домакините бе изкован в рамките на първата част от мача. Интересното е, че гредите спасиха баските цели три пъти през първите 45 минути, отказвайки на два пъти най-скъпия футболист в историята на каталунците Филипе Коутиньо и веднъж неговия сънародник Паулиньо.

Първият гол падна още в 8-ата минута и бе дело на Пако Алкасер. Попадението обаче бе при очевидна засада на Жорди Алба, която остана скрита за страничния рефер. В 30-ата минута Лионел Меси удвои с прекрасен шут. Аржентинецът зарадва своите фенове и с нестандартни движения в раменете при головата си радост.

През второто полувреме каталунците, а и техните съперници, по-скоро намалиха оборотите и не търсеха на всяка цена нова промяна в резултата.

Така Барса събра 75 точки и дръпна с цели 11 на втория Атлетико Мадрид, който е с мач по-малко. Атлетик Билбао пък е 13-и с 35 пункта.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови