Бъдещият нападател на ЦСКА прилича на Каранга

OFFNews Последна промяна на 09 юли 2018 в 12:03 844 0

Бразилският спортен жур­налист Аугусто Оливейра от Globo Esporte, който бе един от първите, съобщили новината, че Мичел Дъглас идва в ЦСКА, говори пред "Тема Спорт" за стила на иг­ра на нападателя.

"Дъглас донякъде прилича на Каранга, тъй като преси­ра много упорито, също ка­то Фернандо. Мичел се бори за всяка една топка. Той е доста здрав физически, кое­то му е от голяма полза в единоборстбата. Добър е и в играта с глава. Не е изявен голаджия, като има 15 попа­дения в 50 мача.

Това не е впечатляваща статистика, но не отразява реалния му принос за КСА. Той беше изк­лючително важна фигура в състава. А освен това поч­ти винаги вкарваше и във важните двубои на отбора. Дъглас се разписа 3 пъти във финалната фаза на Серия Ц, включително в заключител­ната среща с Форталеза". коментира Оливейра.

Самият футболист потвърди пред бразилските медии, че премина­ва в ЦСКА. Той направи кратко изказване, с което се сбогува с досегашния си тим КСА.

"Искам да изкажа специални благодарности на всеки фен на КСА за подкрепата, която полу­чих през последната година и половина. Не можете да си представите колко щастлив ме направихте. Сега е време да направя следващата крачка в ка­риерата си", каза Мичел.

Той се е видял с всеки един от футболис­тите на КСА и треньорите и се е сбогувал с тях. Вчера бразилс­кият тим имаше занимание, но Дъглас не се включи в него.

Очаква се той да пристигне в България най-късно до сряда. Вероятността да бъде карто­текиран за двубоите с Рига оба­че е малка и неговият дебют по-скоро ще е в първия кръг на първенството - с Локо Пд на 22 юли на "Армията". Дъглас е иг­рал в близо 30 мача от началото на година, а шампионатът в Бразилия е в ход. Така Мичел се намира в добра форма и няма да му се наложи да наваксва с подготовката. Той е играл за последно в петък в шампионатно гостуване на Бразил де Пелотас (2:0).

Силният крак на Дъглас е левият, като той е висок 186 см и тежи 78 кг. Разпола­га и с нелоша техника, благо­дарение на която умее да преодолява съперници на скорост. Той е гледан от ЦСКА в редица срещи през пролетта и миналия сезон. Главният скаут на червените Велизар Димитров бе на посещение в Бразилия по-рано през тази година.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови