Атлетико Мадрид е фаворит срещу Олимпик Марсилия във финала за Лига Европа

OFFNews 16 май 2018 в 09:50 2480 0

Тази вечер в Лион ще бъде определен носителят на трофея в Лига Европа. До финала достигнаха отборите на Атлетико Мадрид и Олимпик Марсилия.

Букмейкърите броят за явен фаворит тимът от испанската столица, като дават два пъти по-нисък коефициент за успех на отбора на Диего Симеоне. Самият аржентинец, който ще проследи мача от трибуните заради наказание от 4 мача, обаче не споделя това мнение.

"Излизаме в пореден финал. Радваме се, но се опитваме да запазим скромност. Предстои ни тежък мач със сериозен съперник, който умее да атакува много добре. Приличаме си в много показатели.

Тъжно е, че няма да съм на скамейката, но се доверявам напълно на помощника си Херман Бургос. Работим заедно от дълги години и вече мислим еднакво", коментира Симеоне.

Треньорът на Олимпик Руди Гарсия също сподели мнението, че двата тима са подобни, но не заради стила на игра, а заради характера си.

"Атлетико е великолепен представител на испанския футбол, отборът разполага със солидна защита и отлично нападение. Добрата новина за нас е, че финалът е в един мач, в който всичко е възможно", каза Гарсия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови