Атлетико Мадрид - Олимпик Марсилия е финалът на Лига Европа

OFFNews 04 май 2018 в 00:40 4289 0

Атлетико Мадрид - Олимпик Марсилия е финалът на Лига Европа, който ще бъде на 16 май в Лион. До тази среща се стигна, след като Олимпик Марсилия отстрани драмарично РБ Залцбург, а "дюшекчиите" се справиха с Арсенал след 1:1 в първия мач и 1:0 в реванша.

Мадридчани имаха и други добри възможности, особено в края на мача, когато футболистите на "артилеристите" изчерпаха физическите си сили. Лондончани положиха много усилия, но защитата на Атлетико се оказа непробиваема стена за тях. Единственият гол бе дело на Диего Коща в 45-ата минута след великолепен пас на Антоан Гризман.

За мениджъра на Арсенал Арсен Венгер това бе последна възможност да изведе своя тим до трофей в последния си сезон начело на отбора, но за негово съжаление това така и не се случи.

Драмата в Австрия на реванша между Олимпик Марсилия и РБ Залцбург пък беше пълна. Футболистите на треньора Руди Гарсия постигнаха тактическо поражение с 1:2. Първата среща завърши 2:0 за французите.

Днешният мач на стадион "Ред Бул Арена" не се реши в редовното време, тъй като австрийците вкараха два безответни гола, дело на Амаду Хайдара и автогол на Буна Сар. Така вторият финалист в надпреварата трябваше да се излъчи след 120-минутна битка.

Попадение на влезлия като резерва Роландо 4 минути преди края на второто продължение обаче реши всичко в този сблъсък.

И в този мач обаче главно действащо лице бе съдията Сергей Карасьов, който направи куп фатални грешки в ущърб и на двата отбора. При втория гол на домакините не бе отсъдена явна засада на Мунас Дабур. След това Марсилия не получи и дузпа за игра с ръка на Чалета-Цар в наказателното поле. Накрая пък попадението за гостите дойде от несъществуващ корнер.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews