Ас на Левски отсрамва българското първенство на Мондиал 2018

OFFNews 22 март 2018 в 15:09 4851 0

Снимка Facebook: ПФК ЛЕВСКИ

Първа Професионална Лига може да има свой представител на Световното първенство в Русия това лято в лицето на защитникът на Левски и националния отбор на Исландия Холмар Ейолфсон.

Скандинавците избистрят все повече състава си за шампионата. И основната фигура в "синия" състав е сред десетимата защитници, които ще се борят за място сред финалните 23-има играчи в селекцията.

Според медиите в Исландия, петима от въпросните десет са с гарантирано място в състава. Това са Биркир Мар Севарсон (Валур, Исландия), Рагнар Сигурдсон (Рубин, Русия), Кари Арнасон (Абърдийн, Шотландия), Ари Фрейр Скуласон (Локерен, Белгия) и Сверир Инги Ингасон (Ростов, Русия).

Останалите петима ще се борят за две, в краен случай за още три повиквателни за Русия. Освен Холмар, това са Хьордур Бьоргвин Магнусон (Бристол Сити), Йон Гудни Фьолусон (ИФК Норкьопинг), Хьортур Хермансон (Брьондби) и Самуел Кари Фридьонсон (Валеренга).

Окончателните състави на националните отбори трябва да бъдат обявени до края на месец май. До края на този месец пък трябва да са ясни разширените групи на селекционерите, от които ще избират за Световното

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!