Аржентина иска Сампаоли за национален селекционер

OFFNews 12 април 2017 в 18:04 1706 0

Хорхе Сампаоли е дал принципното си съгласие да поеме националния отбор на Аржентина. Според информацията на вестник „AS“, представители на футболната асоциация ще пристигнат в края на седмицата в Испания, за да се срещнат с треньора на Севиля.

По-рано днес ръководството на испанския тим показа зъби и публикува официално съобщение относно спекулациите, че наставникът на тима може да бъде назначен за селекционер на Аржентина.

В понеделник от поста бе уволнен Едгардо Бауса, а веднага след това се появиха информации, че от местната федерация са влезли с контакт със Сампаоли.

От Севиля определиха тези действия като „неуважителни“ и предупредиха, че „няма да се колебаят да потърсят правата си“. Контрактът на специалиста с испанския отбор е до 30 юни 2018 година.

Треньорът е апетитна хапка за много национални гарнитури. Още миналата седмица стана ясно,че Катарската футболна федерация прави опити да привлече за национален серекционер Хорхе Сампаоли.

Желанията към специалиста се увеличиха след като Севиля напомни за силата си. В последния кръг от испанското първенство тимът на Сампаоли победи с 4:2 като домакин на Депортиво Ла Коруня.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови