Арсенал се добра до полуфиналите на Лига Европа, вижте останалите резултати

OFFNews 13 април 2018 в 00:09 4451 0

Арсенал се класира за полуфиналите в Лига Европа, след като в реванша завърши наравно 2:2 с ЦСКА Москва на стадион "ВЕБ Арена" и с общ резултат 6:3 продължават напред.

"Артилеристите" не бяха особено убедителни тази вечер и позволиха на съперника да вземе преднина от два гола, дело на Фьодор Чалов в 39-ата и Кирил Набабкин в 50-ата минута.

Руснаците се нуждаеха само от още едно попадение, за да стигнат до знаменит обрат, но вместо това в 76-ата минута Дани Уелбек вкара толкова ценния гол за гостите и на практика уби интригата в мача, а в добавеното време Аарън Рамзи оформи равенството 2:2.

В другия интересен мач тази вечер Олимпик Марсилия намери място в полуфиналите, след като постигна зрелищна победа с 5:2 над РБ Лайпциг.

Първият мач в Германия бе завършил с победа 1:0 за "биковете". Брума даде преднина на гостите на "Велодром" в 3-ата минута, но след французите изравниха след автогол на Щефан Илсанкер в 6-ата. В 9-ата Буна Сар даде преднина на домакините, а в 38-ата Флориан Товен заби трети гол.

В началото на втората част Жан-Кевин Огюстен направи 3:2, а след това последваха нови две попадения за Марсилия дело на Димитри Пайе (60) и Хироки Сакай (90). Така с общ резултат 5:3 тимът на Руди Гарсия чака утре съперника си, с който ще спори за място във финала.

В другите два двубоя Атлетико Мадрид загуби с 0:1 тазвечершното си гостуване на Спортинг Лисабон, но въпреки това, с общ резултат 2:1, "дюшекчиите" се класираха на полуфинал в турнира, а Ред Бул Залцбург постигна успех с 4:1 над Лацио в реванша на австрийска земя и с общ резултат 6:5 продължава напред.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови