Англичаните ни погват за расизъм

OFFNews 15 октомври 2019 в 00:46 2829 3

Английската футболна асоциация (FA) ще поиска пълно разследване от страна на УЕФА за расистките скандали по време на мача с България на "Васил Левски".

Двубоят, загубен от нашите с 0:6, на два пъти беше прекъсван през първата част, но до прекратяването му така и не се стигна. Въпреки всичко се очаква сериозно наказание за България от страна на УЕФА, тъй като случаят не е прецедент, а дори и в мача с Англия изтърпявахме наказание за расизъм - частично затворен за фенове стадион.

Седмица преди мача англичаните алармираха, че очакват подобно поведение в София, но от БФС не само, че не признаха проблема, а дори контраатакуваха с оплакване в УЕФА от селекционера на Англия Гарет Саутгейт, който за съжаление се оказа прав в опасенията си.

"Можем да потвърдим, че играчи на Англия бяха подложени на отблъскащи расистки скандирания по време на двубоя от квалификациите за Евро 2020 срещу България. Това е недопустимо на всяко ниво на играта и моментният ни фокус е да подкрепим играчите и щаба.

За съжаление не за първи път нашите играчи са подлагани на подобни обиди. Няма място за подобно поведение в обществото, не само във футбола. Ще изискаме от УЕФА да разследва случилото се по възможно най-бързия начин", обявиха от ФА в социалните мрежи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

152

2

Socerez

15.10 2019 в 06:11

Това расистите и хомофобите са най-долните и прости същества на планетата! УЕФА трябва да забрани на бг фенове посещение на международни срещи за 1 година!