21-годишен бразилец пристигна за договор с Левски, идвал да пише история

OFFNews 12 декември 2022 в 17:20 965 0

Футбол

Снимка Фейсбук

Рикардиньо е амбициозен

21-годишният нападател Рикардиньо пристигна в София, за да подпише договора си с ПФК Левски.

"Казвали са ми, че Левски е един от най-големите клубове в България. Щастлив съм, че съм тук и имам този шанс", бяха първите думи на новото попълнение на Левски Рикардиньо при пристигането си на летище "София" пред репортерите.

Бразилският футболист трябва да премине медицински прегледи и да парафира договора си с клуба.

"Идвам тук не като пореден футболист, а искам да пиша история за Левски. Ще се опитаме да спечелим титлата", обеща нападателят.

Рикардиньо е собственост на бразилския клуб Гремио. През миналия сезон 2021/2022 той е изиграл като преотстъпен в 12 мача за Маритимо, като вкарва и един гол в португалското първенство при равенството 2:2 с Ароука. През април се завръща в Гремио и за три месеца записва още седем срещи без попадение, след което през юли отново е даден под наем на Атлетико Гоянензе, за който участва в 9 срещи, но не се разписва.

"Аз съм доста млад, но вече имам достатъчно опит в професионалния футбол. Очаквам да покажа най-доброто", каза още бразилецът.

"Познавам Цунами, Роландо, Уелтон. Познаваме се", каза Рикардиньо за другите бразилци, които играят със синята фланелка.

"Ще се запозная със Стоилов и съм сигурен, че мога да му погна", показа самочувствие нападателят, визирайки старши треньора на отбора Станимир Стоилов.

Рикардиньо заяви, че след отпадането на Бразилия на Световното първенство, неговия фаворит от оставащите отбори е Мароко.

"Само Левски!", завърши бразилският нападател на български език.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови