Жертвите във Великобритания скочиха рязко - вече са повече от Франция и Испания

Към официалната статистика от болниците бяха добавени и починалите в домове за възрастни хора в Англия и Уелс

OFFNews 28 април 2020 в 13:55 6108 0

Снимка Pixabay

Броят на смъртните случаи във Великобритания, свързани с коронавируса, нарасна с над 5281, когато към официалната статистика бяха добавени и починалите от заразата в домовете за възрастни хора. Така жертвите надвишиха тези във Франция и Испания.

Те би следвало да се добавят към официалните данни, които до вчера 21 092 сочеха смъртни случая. Преброените починали от COVID-19 в старческите домове са само в Англия и Уелс, а сходна тенденция има и в северна Ирландия и Шотландия. За тях не са предоставени цифри към този момент.

Новите данни бяха съобщени от Националния статистически офис, който е проверил какво е записано в смъртните актове на хора от старчески домове. От началото на епидемията правителството представя статистиката за починалите, изчислена само на база починали пациенти в болниците.

Една-трета от починалите от коронавируса в Англия и Уелс сега са в старчески домове, сочат новите данни.

Националният статистически офис обяви, че в периода 11-17 април смъртните случаи в домовете са се удвоили в сравнение с предходната седмица. В следващото седемдневие, до миналия петък (24 април), случаите отново нарастват.

Данните бяха съобщение след новината, че починалите в болници започват да намаляват след 8 април.

Допуска се, че дори тези цифри може да са подценени, добавя Би Би Си.

Общият брой на починалите възрастни хора в домове сега е три пъти по-висок, отколкото преди началото на епидемията. На коронавируса се приписват под половината от тях.

Към 27 април жертвите във Франция са 23 293, а в Испания - 23 822.

26 977 са те в Италия - съвсем малко над тези според новите данни за Великобритания.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови