Подписка за замразяване членството на партията на Ердоган при евроконсерваторите

ОFFNews 16 септември 2016 в 21:18 8035 1

Снимка BBC

В европарламента бе започната подписка с искане за замразяване на членството в Алианса на европейските консерватори и реформисти (АЕКР) „Партия на справедливостта и развитието“ на Реджеп Ердоган.

Това съобщи "България без цензура" на Николай Бареков, откъдето допълват, че той, заедно с Моника Маковей и немски консерватори са започнали подписката. Причината е истемно нарушаване на човешките права в Турция от страна на управляващата партия..

Броени минути след като Бареков представи официално в Прага членството на „България без цензура“ в Алианса на европейските консерватори и реформисти, българският евродепутат в качеството си на индивидуален член на Алинса и член на неговия Изпълнителен съвет заедно с немските си колеги консерватори – проф. Ханс Хенкел, зам.-председател на ЕКР, проф. Бернд Лукке, проф. Бернд Колмел и румънският евродепутат Моника Маковей, известна със своята позиция срещу корупцията на Балканите, внесоха писмена декларация до Асамблеята на АЕКР за стартиране на процедура за незабавно замразяване на членството на турската ПСР.

Процедурата за прекратяване на членството се очаква да събере пълно мнозинство в Алианса и да завърши до края на годината.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14057

1

morkoff

16.09 2016 в 21:45

Макавей ако знае кого подкрепя ще се застреля.