Кралица Елизабет Втора започва производство на джин. Половин литър ще струва 50 лири

OFFNews 24 ноември 2020 в 16:44 2859 0

Британската кралица Елизабет Втора, която е известна като любител на джина, започна да произвежда напитката, ароматизирана с растения от имението Сандрингам, съобщи в "Дейли мейл", цитиран от БНР.

Sаndringham Celebration Gin, който се бутилира от компанията "Уатахут" в Норфолк близо до имението на монарха, ще струва 50 лири за половин литър.

Еликсирът може да се поръчва от сайта на имението, а след края на пандемията ще се продава и в магазина за сувенири до двореца.

Джинът е ароматизиран с мирта и райска ябълка. Етикетът описва напитката като "джин с наситен вкус с подчертани тонове хвойна и цитрусов послевкус".

Кралицата пие напитката преди вечеря, смесена с вермут "Дюбоне" и лимон.

Това е третият джин, произвеждан от британското кралско семейство. През юли то лансира джин от Бъкингамския дворец, а в началото на ноември принц Чарлз представи джин "Хайгроув", кръстен на резиденцията му в Глостършир.

С производството на напитката кралското семейство се стреми да компенсира финансовите загуби заради пандемията и затварянето на резиденциите на Елизабет Втора за туристи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови