Двама полицаи прегазени умишлено в Париж, единият е в изкуствена кома

OFFNews 28 април 2020 в 11:03 2429 0

Снимка Twitter/Evelyn Rae

Лек автомобил е ударил двама полицаи на мотоциклети в предградие в Париж в понеделник, пише Ройтерс, позовавйки се на местната полиция. Единият е тежко пострадал и в момента е поставен в изкуствена кома. Той е с фрактури на двата крака и на черепа. 

Според властите ударът е бил умишлен. Източници твърдят, че 30-годишен шофьор е бил арестуван на местопроизшествието и живее близо до мястото, къде миналата седмица избухнаха протести, след като мотоциклетист се блъсна в цивилна полицейска кола по време на гонитба. 

Психиатрични оценки и претърсвания са били извършени, преди да се вземе решение разследването да бъде предадено на прокуратурата за борба с тероризма във Франция, казва източник, близък до разследването.

Пострадалите полицаи провеждали рутинни проверки, когато ги ударило черно БМВ. 

Кадри, публикувани във френски медии, включително и на уебсайта на всекидневникът "Le Parisien", показват полицейски мотоциклет, притиснат между смачканите капаци на служебната кола и БВМ-то. Отломки от втори мотор са разпръснати на пътя.

Министърът на вътрешните работи написа в Туитър, че мислите му са с двамата пострадали, които са ангажирани с това да защитават хората. 

Източник, запознат с разследването, казва, че извършителят е искал отмъщение за събитията в Палестина. Франция претърпя големи атаки от ислямистки бойци. През последните години полицията и войниците са многократно атакувани.

През октомври сътрудник по информационни технологии в полицейския щаб в Париж нахлу с нож във вътрешността на сградата, като уби четирима души, преди да бъде застрелян. Десетилетие по-рано той е приел исляма. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови