Брюксел пред налагане на вечерен час заради втора вълна на COVID-19

OFFNews 30 юли 2020 в 17:13 2925 0

Властите в Брюксел обмислят налагане на вечерен час заради втора вълна на разпространение на коронавируса. От днес във втория по големина град на Белгия Антверпен мярката вече е в ход, предаде БТА. 

От средата на юли страната навлиза във втора епидемична вълна, като дневният брой на новооткритите заразени отново достига 400 души. Едновременно с ръста на заболелите се наблюдава понижение в броя на смъртните случаи, показват данните.

В Антверпен местните власти решиха да забранят всякакво движение от 23.30 ч. до 6.00 ч., освен за неотложни действия. Властите в съседна Нидерландия съобщиха, че ще налагат карантина на пътници, пристигнали от Антверпен, както и че поставят Белгия в т. нар. оранжева зона за опасност от разпространение на заразната болест.

Здравни работници уточняват, че ръстът в броя на заболяванията се наблюдава основно в имигрантската общност и кварталите, населени главно с хора от чужд произход.

Най-често в последните седмици се откриват болни от групата на хората в активна възраст, които прекарват голяма част от деня на улицата или които живеят в пренаселени жилища. До днес броят на заразените в Белгия е 66 662, а на починалите - 9836 души.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews