Брюксел отговаря на Путин: Нов пакет санкции за Русия и още оръжия за Киев

OFFNews 21 септември 2022 в 14:27 11849 8

ЕС
ЕС обсъжда нов пакет санкции срещу Русия.

ЕС обсъжда нов пакет санкции срещу Русия, съобщи днес говорител на Европейската комисия на пресконференция в отговор на въпрос, свързан с последните действия и изявления на Москва.

Обсъжда се европейски отговор на продължаващата агресия - на извършените военни престъпления и масови убийства в Украйна, очакваните "референдуми", обявената частична мобилизация. Тези действия ще имат последици, добави той.

Обсъждаме предоставянето на допълнителна военна помощ за Украйна. ЕС не е във война с Русия, а подкрепя основателната битка на Украйна да защити народа и земите си. Каквито и да бъдат резултатите от "референдумите", тези земи остават част от Украйна и украинската страна е в правото си да предприеме всичко необходимо в рамките на международното право, за да възстанови контрола си над тези земи, посочи говорителят.

По неговите думи днешното изявление на руския президент Владимир Путин дава поредното доказателство, че Кремъл не се интересува от мир, а от задълбочаване на войната. Това е знак за отчаяние от хода на войната досега. Ясен знак към международната общност, особено в седмицата на заседанията в ООН, че Путин се интересува от продължаване на войната с всички отрицателни последици за света. Путин иска не да допринася за решения, а да задълбочи кризата. Това има отражения и върху руското население. Войната е срещу основните принципи на международната общност и по същество срещу всяка миролюбива държава, която подкрепя принципа на международното право и устава на ООН, обобщи говорителят.

Попитан за влиянието на проруските партии в ЕС и в частност за изборите, които предстоят в България, говорителят отбеляза, че ЕС е съюз на демократични държави, които на основата на европейските договори организират демократичния живот и изборите. ЕК няма намерение да се меси в демократичния живот на европейските държави, допълни той. Правим всичко по силите си, за да може европейците да получават достоверна информация и да бъдат добре запознати с предизвикателствата, пред които сме изправени. Вярваме, че тази информация ще бъде взета предвид от гражданите, когато гласуват, заяви говорителят.

  Най-важното
  Всички новини
  Най-четени Най-нови
  За писането на коментар е необходима регистрация.
  Моля, регистрирайте се от TУК!
  Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

  145

  8

  Джендо Джедев

  21.09 2022 в 22:16

  Рашките трябва да се радват - нали санкциите им помагаха... :D

  8959

  6

  Станчо Панса

  21.09 2022 в 15:29

  order4 Путин пасти да яде, подкрепата за КимЧен Ун е 200%, щото според него го подкрепят и южнокорейците...

  -1200

  5

  путин хуйло

  21.09 2022 в 15:25

  Стига простотии! Дайте ядрено оръжие на героична Украйна!

  10307

  4

  AntiZ

  21.09 2022 в 15:16

  За фашистки режим като тоя, малко е! Между другото, на 24 февруари 1920 г. Хитлер за първи път обявява програмата на нацистката партия. На 21 септември 1925 г. е дадена заповед за формиране на части на SS във всички градове и области на Германия. Исторически паралели му се вика на това. Според законите на жанра, чакаме изстрел в бункера.

  1273

  3

  Johnny B Goode

  21.09 2022 в 15:16

  За руснаците разбрахме, а ти Ордерчо какво защищаваш?
  Като гледам май двора на Карлуковската болница.
   
  X

  Там ли му е мястото на Войнишкия паметник (подкаст с Манол Глишев)