Британският бизнес 'ужасен' от хаоса с Брекзит

OFFNews 19 декември 2018 в 10:17 2218 0

Снимка Pixabay

Британски компании разкритикуваха управляващите, че се фокусират във вътрешни битки вместо да се подготвят за Брекзит. Няма достатъчно време да подготовка при сценарий, в който Великобритания излиза от ЕС без сключена сделка, алармира бизнесът.

Няколко големи бизнес групи обявиха, че "наблюдават с ужас" случващото се в Уестминстър, пише Би Би Си.

В съвместно изявление Британската търговска камара, Конфедерацията на индустриалците във Великобритания, организацията на производителите EEF, Федерацията на малкия бизнес и Института на директорите пишат: 

"Бизнесът наблюдава с ужас как политиците се фокусират върху отделни диспути вместо върху практически стъпки, от които имаме нужда, за да продължим напред."

"Липсата на напредък в Уестминстър означава, че се покачва вероятността за Брекзит без сключена сделка (с ЕС - б.р.).

В същото време правителството обяви, че е изпратило писма до 140 000 компании, в които ги призовава да имат готовност с план за действие за "Брекзит без сделка".

Компаниите, от своя страна, коментираха, че вместо да инвестират пари и да повишават производителността, вече трябва да отклоняват капитал за планиране на непредвидени извънредни ситуации, а оставащите 100 дни до 29 март не са достатъчни за това.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови