Бареков с нови разкрития от Брюксел за убития нелегален бежанец

OFFNews 17 октомври 2015 в 15:40 13722 10

По информация на евродепутата Николай Бареков, получена от Брюксел, групата от нелегални мигранти, задържана на българо-турската граница в четвъртък през нощта, е част от целенасочена провокация на турската държава, която контролирано пуска бежанци към територията на България, се казва в прессъобщение на партията му "България без цензура".

“Нахлуването на огромни глутници афганистански нелегални имигранти в рамките на 24 часа от Турция към България е добре планиран сценарий на турските тайни служби. По този начин те упражняват натиск върху европейските лидери, за да получат нови милиарди и политически облаги от бежанския поток“, заяви евродепутатът.

„С тази целенасочена атака към българо-европейката граница Турция си е издействала подновяване на преговорите за членство в Европейския съюз и въвеждане на безвизов режим за турските граждани в Европа“, разкри Бареков след разговори, проведени с Брюксел, и допълни: „По този начин вместо България, Турция става външна граница на ЕС“.

Според него тези действия от страна на турската държава показват колко страхлива и безсмислена е била позицията на българските власти, която гласеше, че народът и МВР трябва да са спокойни, тъй като Турция брани граница ни.

Бареков настоява правителството на Борисов да реагира остро на тази провокация и опит за рекет с рискуването на човешки животи от двете страни на границата. „Турция злоупотребява с добронамереността и на моменти наивната българска позиция“, категоричен е той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!