Австрийският канцлер даде отрицателна проба за коронавирус

OFFNews 06 октомври 2020 в 08:40 1009 0

Австрийският канцлер Себастиан Курц и вицеканцлерът Вернер Коглер дадоха отрицателна проба за новия коронавирус, предадоха световните агенции, като се позоваха на съобщение на канцлерството.

Двамата се подложиха на тест, след като сътрудник на Курц, който е бил в пряк контакт с него и Коглер в сряда, се е оказал заразен.

Впоследствие стана известно, че служител на офиса на държавен секретар също е дал положителна проба. Австрийският канцлер не е бил в близък контакт през последните дни с никой от двама заразени.

Като предпазна мярка Курц и Коглер отмениха всички свои планирани срещи вчера. Днес австрийският канцлер ще работи от своя офис, но ще дава нареждания предимно по телефона и чрез видеоконферентна връзка.

Миналия месец броят на новите случаи на коронавирус в Австрия отново тръгна рязко нагоре, като сега средно надхвърля 700 на денонощие. От началото на пандемията в Австрия са регистрирани близо 49 хиляди заразени. 39 хиляди от тях са оздравели, а 818 са починали. Голяма част от случаите са в столицата Виена, предава БТА.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови